Burgertop

Een burgertop is een georganiseerd ronde tafelgesprek. Aan elke ronde tafelgesprek nemen maximaal 8 burgers deel en 2 moderatoren. Aan de hand van thema’s delen deelnemers hun ervaringen met elkaar. De thema’s worden voorbereid en ingeleid door de moderatoren.

Moderatoren

EPECS beschikt over een aantal moderatoren die ingezet kunnen worden. De onderlinge interactie bepaalt mede hoe elke burgertop verloopt. Door thema en structuur komen alle burgers in een burgertop aan het woord. Er kan ook een speciale training aan moderatoren geboden worden.

Uitnodiging

Een organisatie, stad of onderneming neemt het initiatief en nodigt de burgers uit. De organisator maakt duidelijk wat het doel van de burgertop is, hoeveel mensen er worden uitgenodigd, hoe lang het duurt en wat met de uitkomsten wordt gedaan.

Aan tafel

Het aantal ronde tafelgesprekken in een burgertop kan variëren van 8 tot oneindig veel. Elk ronde tafelgesprek dient het beste in een aparte kamer gevoerd te worden, liefst met een ronde tafel. Digitaal is dit sowieso eenvoudig te realiseren. Een van de twee moderatoren maakt aantekeningen. Als de burgers het er mee eens zijn kunnen de gesprekken ook opgenomen worden.

EPECS heeft ervaring met het organiseren van een burgertop en kan behulpzaam bij het opzetten en organiseren van een burgertop. Kijk in ons archief voor eerder georganiseerde burgertops.