Dit kunnen wij voor u betekenen

Als burger van de EU biedt EPECS u een podium op het gebied van gezondheid en welzijn. Wij zijn lid van meerdere Europese netwerken en samenwerkingsverbanden. Wij staan voor de burgers en uw stem wordt gehoord. Zo trachten we samen het Europees beleid rondom gezondheid en welzijn te beïnvloeden en te verbeteren.

Daarnaast kunnen we u helpen met

Heeft u een grensoverschrijdende vraag rondom gezondheid of welzijn in de EU? Dan pakken we dit samen met u op. We kunnen u een podium bieden door vraagstukken aan de orde stellen op de juiste plek. Als burgers georganiseerd zijn in bijvoorbeeld een consumentenbond, ouderorganisatie, patiëntenorganisatie dan werken we daar graag mee samen.

Burgerpanel

Wilt u lid worden van ons burgerpanel? EPECS bouwt aan een eigen burgerpanel. Wij willen de burgerpanelleden een aantal keren per jaar raadplegen over grensoverschrijdende onderwerpen op het gebied gezondheid en welzijn. Doet u mee?

Meld u hier aan:  Studenten

  Burgertop

  Een burgertop is een georganiseerd ronde tafelgesprek. EPECS heeft veel ervaring met het organiseren van burgertops. Lees hier wat een burgertop inhoudt. Benieuwd naar Burgertops die EPECS in het verleden heeft georganiseerd? Kijk dan hier voor ons archief.

  omarm

  Uw rechten

  De zorgverzekeraar is verplicht de kosten van een ambulante behandeling in het buitenland te vergoeden. Bij een opname is echter toestemming vooraf noodzakelijk. Meer hierover leest u in de brochure ‘Uw rechten‘, die vooral gericht is op Nederlandse patiënten in België. Kijk voor meer informatie over uw rechten op onze speciale pagina.

  Zelfregie

  Mensen kunnen meestal meer dan dat zij zelf denken. En als u zelf iets wilt veranderen of verbeteren in uw leven dan is het prettig om de keuzemogelijkheden te kennen. De zelfregietool is een hulpmiddel om deze mogelijkheden in beeld te brengen. Hier kunt u gebruik maken van de ervaring en kennis van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.

  Heeft u nog geen antwoord op uw vraag?
  Vul dan het formulier in.

   Blijf op de hoogte

   Wij houden u graag op de hoogte als er relevante zaken te melden zijn. Schrijf u nu in voor onze berichtgeving.