Burgertops 2021

Mede dankzij EPECS organiseert Euprevent in de verschillende grensregio’s (Aken, Düren, Eupen, Hasselt, Heinsberg, Luik en Maastricht) 8 burgertops. Deze worden gefinancierd door het Interreg VA EMR-project “euPrevent COVID”. Het doel van deze burgertoppen is om de burgers die in grensregio’s wonen de gelegenheid te geven hun persoonlijke ervaringen tijdens de coronatijd uit te wisselen.

De burgertoppen vinden plaats op een zaterdagochtend en duren ongeveer drie uur (09:30-12:30), waarvan één uur algemene informatie en twee uur rondetafelgesprekken. De kleine discussiegroepen worden georganiseerd met de hulp van speciaal opgeleide moderatoren. De burgers uit de verschillende regio’s zullen hun persoonlijke ervaringen kunnen delen en hun standpunten in hun eigen taal (Nederlands, Frans of Duits) naar voren kunnen brengen.

We hebben ruimte voor ongeveer 25 burgers per bijeenkomst. Daarom zal de registratielink worden gesloten zodra we voldoende inschrijvingen hebben ontvangen. De bijeenkomsten zullen ofwel online, ofwel fysiek plaatsvinden, afhankelijk van het nationale beleid op het moment van het evenement. Dit zal twee weken van tevoren in een digitale informatiebrochure worden bevestigd. Gezien de onvoorziene omstandigheden is het voor ons nuttig om bij de inschrijving over uw privéadres te beschikken. Indien de burgertop digitaal plaatsvindt, zullen wij namelijk een goody bag naar het thuisadres van deelnemende burgers sturen. Wij zullen erop toezien dat de adressen alleen worden gebruikt voor de organisatie van het evenement en niet voor andere doeleinden dan de burgertop.

Kijk voor meer informatie, data en inschrijven op de website van euPrevent.