Europese dag van de Patiëntenrechten

Active Citizenship Network (ACN) organiseert op de 15e Europese Dag van de Patiëntenrechten een digitale conferentie op 5 en 6 mei 2021 met als titel “De rol van de burgermaatschappij en Patiëntenbelangengroepen voor veerkrachtiger gezondheidszorgsystemen. Lessen die zijn geleerd voor een Europese gezondheidsunie ”.

De conferentie in 2021 zal zich richten op het tonen en bespreken van voorbeelden van de betrokkenheid van burgers bij het gezondheidsbeleid op dit specifieke historische moment: een eerste dag, gewijd aan de gezondheidsuitdagingen waarmee niet-COVID-patiënten worden geconfronteerd, en een tweede dag, gericht op de veerkracht van gezondheidszorgsystemen en de nationale vaccinatieplannen.

De COVID-19-pandemie legt inderdaad een enorme druk op de gezondheidssystemen, wereldwijd wordt het gedwongen zich aan te passen, in sommige gevallen om het zorgbeheer te innoveren, en het heeft in verschillende opzichten een grote impact gehad op het leven van de burgers. Een van de belangrijkste is de beperkte toegang tot verschillende gezondheidsdiensten. Er zijn daarom alternatieve organisatorische oplossingen nodig om continuïteit en kwaliteit te garanderen. Het is onze inzet om burgers en burgerverenigingen in heel Europa te betrekken bij het beter kennen en implementeren van gezondheidsbeleid.

We hopen u virtueel te mogen verwelkomen op ons evenement! Registreer u hier om deel te nemen aan de conferentie (registratie is verplicht).

Klik hier voor meer informatie over de conferentie.

Klik hier voor meer informatie over de betrokkenheid van Cittadinanzattiva / Active Citizenship Network in de strijd tegen de Covid-19-pandemie.